Известие

Collapse
No announcement yet.

Информация за алфа 145 1.3 8v боксер 90коня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Информация за алфа 145 1.3 8v боксер 90коня

Колеги извинявам се ако има таква тема, но не можах да открия нищо в търсачката т.н

Въпроса ми е какво да очаквам от този мотр на боксера защото не мога да открия нищо за него.
    Понеже е 90 коня подлежи ли на някакви подобрения за вдигане на мощноста ? и някои колега ако има боксиор с такъв мотор какъв разход му дава градско и извън градско.. по принцип знам ,че е отностиелно за всеки автомобил и зависи от начина по които се кара но все пак да чуя мнения няма да са ми излишни

здравей! За подобрения ако става въпрос ,всеки двг може да се подобри(било то чип ,разпилване или турбина).
    Аз ти препоръчвам другия боксер 1.6 ,защото е по мощен а разхода на гориво е горе-долу същия. Разход градско 11-12 ,извънградско - може да падне до 8.
    Какво др. да ти кажа за боксера , той развива обороти по бързо от нормален двигател,капризен е към масло и го пази от прегряване .
    Ако колегите се сетят нещо др. да пишат
    145 1.6 няма я вече

Comment

мерси колега ,но за момента ми предлагат тази алфа с този мотор.Колкото до подобрения нямам предвит чак турбини и т.н просто инфо дали има чипчета за този мотор
      чакам други мнения

Comment

Колега, мотора изобщо не е капризен, поддръжката му е доста елементарна (и евтина) в сравнение с ТС; проблемът е, че колата е тежка и дори и по-големия 1.6 103 'коня' (като моя) идва леко слабичък.Колата върви, но се усеща, че като я настъпваш и гори повече (от тежкото купе идва и сравнително голямата разлика в разхода градско/извънградско). Бих ти препоръчал по-мощен двигател, особено като се замисляш за разни подобрения отсега...
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

zdraveite kolegi, az imam sa6tiq boxer 1.3 90 konq gradsko mi dava razhod kam 11 a izvan gradsko 8-9 vazmojno li e da se smali tozi razhod.

Писането на кирилица е задължително!
          tonov
          Last edited by tonov; d.m.y г., 00:08.

Comment

Първоначално публикувано от Stan1slav Покажи съобщение
            zdraveite kolegi, az imam sa6tiq boxer 1.3 90 konq gradsko mi dava razhod kam 11 a izvan gradsko 8-9 vazmojno li e da se smali tozi razhod.
            Чип му е майката
            145 1.6 няма я вече

Comment

и със колко ще падне разхода ?

Comment

Не повече от литър според мен.
                Arena Coast Customs

Comment

стига бе, чипа почти нищо няма да промени на тоя двигател с тоя комп. да не говорим че е 10% от цената на колата.
                  точка

Comment

Колега,тоя мотор се отличава с няколко неща:първо,въпреки скромната си кубатура и сравнително стара технология е много здрав.Понася с лекота движение със 150-160 км/ч с часове.По принцип силата му е след 3500 оборота.Бие много мотори с доста по-голям обем.Определено понася високи обороти.При нормално каране е може би най-икономичния.Общо взето е всеяден.Позволява и монтирането на сравнително евтини газови уредби.Частите му са също много евтини.Има дълъг живот!
                    Недостатъците му са :
                    Капризност към масло и свещи,но това си важи за всичи алфи,както и сбърканата скоростна кутия,която имат боксерите.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:57.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Иване,не съм съгласен с тебе,че това животно е направено за къси разстояния.Точно на дълги разстояния му се разкриват качествата.От четри години с моята,която има същия мотор,обикалям из цяла Европа,в Русия също,както и в азиатската част на Турция.Два пъти съм ходил до гр.Ван на езерото,което се намира до Ирак и Иран.Държала се е перфектно.Особено,като си сам.Няма как да заспиш с това окачване!Особено по техния асфалт!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колеги, много добре обяснявате, ама момчето е на 20 г. - едва ли го интересува 'сбърканата' скоростна кутия, камо ли остарялата технология на инжекциона.
                          Ако не е така се извинявам на момчето ако съм го засегнал с нещо, но продължавам да стоя зад мнението си, че този двигател е 'възмалък' за това купе!
                          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                          x145 1.6 boxer

Comment

хм мерси на всички отзовали се на темата информацията няма да ми е излишна ако има някои с друго становище ще ми е интересно да чуя и други мнения

Comment

Според мен дори 1,6 е малък за купето, липсва достатъчно динамика, но аз не съм мерило за вървежност.За мен колата трябва да е поне 200 коня на купе под тон
                              Arena Coast Customs

Comment

Working...
                              X